Välkommen tilll

nathalietegelstam.se

Home / drink / Fokus på vin

Fokus på vin

  • Post By:
  • Date:
  • Category: drink

Ja sist så berättade jag lite om hälsofördelarna som fanns med att dricka öl och då fick jag en kommentar av någon av er som gärna hade velat ha några fördelar om vin istället. Jag tackar ju inte nej till det direkt utan kastar mig direkt på bollen. Dock så är jag lite mer va en expert på champagne och bubbelvin så jag har gjort en liten lista som behandlar just det. Är förövrigt inne i en period just nu där jag dricka väldigt mycket prosecco så jag själv blir väldigt glad av dessa punkterna på listan!

5 anledningar till varför du ska dricka champagnen
1. Mindre kalorier än i vad det är i vin
I ett glas vin är det vanligtvis 80 kalorier, men kan vara upp till 120 kalorier i ett enda glas. Champagnen däremot är ett mycket bättre val än både vitt och rött vin. Väljer du ett lite torrare bubbel så kan det bli ca 65 kalorier per glas. Det vill säga att du kan minska med nästan halva mängden. Hur bra?
2. Bubblorna har effekt
Bubblorna har en effekt på sig som för att man dricker vinet långsammare och att man håller sig nöjd en längre period än med annat vin. Du kan därför även glädjas över det faktum att bubbel är mer tillfredställande än vin. Bubblorna bidrar med att man inte dricker lite mycket då man inte känner samma behov av att dricka mycket. Man håller måttan mycket längre, även det en fördel!
3. Minnet förbättras
Ett till två glas champagne i veckan sägs motverka åldersrelaterad minnesförlust. Druvor som Pinot Noir och Meunier sägs även skydda hjärnan från minnessjukdomar som demens.
4. Hjärtat blir friskare
Samma som för ölen, att man får ett friskare hjärta. Det är i de blå druvorna som det finns antioxidanter som kan motverka skador i blodkärlen, kan reducera dåligt kolesterol och förhindra blodproppar! Tummen upp för det
5. Man blir gladare
I champagnen så finns det nödvändiga mineraler som till exempel kalium och magnesium. Dessa ämnen är naturliga humörregulatorer. Att dricka ett glas champagne kan därför hjälpa till att stabilisera ditt humör.

Som jag skrev till den förra listan så handlar det såklart om måttliga mängder för att kunna utnyttja de hälsofördelar som kan tillkomma med ett glas champagne. Men som sagt, ett glas prosecco är inget som jag tackar nej till. Gäller bara att hålla det på en bra nivå annars är det ju varken kul eller någon fördel i ens liv.

När vi ändå pratar om vin så tänkte jag att vi kunde diskutera en av mina favoritgrejer; att så många företag har börjat satsa på fina designer till vinflaskorna. En av mina favoriter nu är en helt ny vinsort dessutom, Goda Bubblor. Den kommer i två olika designer, en helt rosa och en som är gjord för årets upplaga av Way Out West. Drycken är alkoholfri och släpptes i samband med festivalen. Way Out West har även utökat och gjort sin största bar i mitten av festivalen helt alkoholfri. Jag tycker det är ett väldigt bra ställningstagande av festivalen att fokus inte ska vara på alkohol, utan på musiken och att ha kul. Sen tycker jag även det är bra med flera alkoholfria alternativ, det är väldigt ofta som det inte finns särskilt roliga alternativ som även är alkoholfria då det ofta är fokus på människorna som dricker alkohol. Så det tycker jag faktiskt är riktigt bra! Nej nu ska jag ut med Bella en snabbis, hon börjar bli riktigt bra igen!

/ Nathalie

kanna med drink