Välkommen tilll

nathalietegelstam.se

Home / Bella / Lycklig igen

Lycklig igen

Ja ni vet nog vad det handlar om, Bella har äntligen fått komma hem! Ingen är lyckligare än jag. Det var en av Bellas lungor som på något vis brast och då orkade inte hennes lilla kropp andas längre. Men nu efter operationen så mår hon bra igen och kommer i slutändan att bli helt återställd. Så nu mår både jag och Bella bra igen och jag är tillbaka på jobbet. Händelsen med Bella har dock fått mig att börja fundera på om jag ska spara ihop pengar till en bil. Det tog nämligen så lång tid för mig att ta mig till veterinären med Bella så nu har jag börjat fundera på om jag borde skaffa mig en. Nästa gång kanske det händer något som är akut så vill jag inte att det ska bero på om jag har en bil eller ej.

Jag är ganska så bra ekonomiskt sett så det hade nog inte varit några som helst problem att göra det, men jag vet inte om jag kommer kunna komma upp i en sån hög summa direkt. Ska man köpa en bil så vill man ju inte direkt köpa en skrothög, utan jag vill ändå ha en fin bil då. Jag sökte lite på internet om hur länge folk har sparat för att ha råd med sina bilar och för det flesta är det ändå mellan 2-5 år och då är det inte direkt en dyr bil som de har haft råd med så jag är lite skeptisk. Mitt i alla forum om bilköp så tipsade en kille om den här webbsidan som förklarar hur det funkar med billån. Jag har alltid varit väldigt emot att låna pengar om det inte är till någon verkligt bra investering. Men efter lite eftertanke så kunde jag bara komma på att ett lån faktiskt är värt om man ska köpa antingen, bil båt lägenhet eller hus.

Så jag får se lite hur jag gör, känna efter om det är så viktigt just nu. Än så länge när jag bor så nära mamma och pappa så har det inte varit några problem att låna deras bil, så kanske är detta ett lite för snabbt beslut att ta bara på rak arm. Jag ska diskutera lite med mina föräldrar med och se vad de tycker, men jag är nästan säker på att de kommer att säga att man ska börja med en billig skit bil, även om jag inte vill det.

Nej nu är det alldeles strax dags för mig att gå ut på en liten runda med Bella, det tar dubbelt så lång tid nu när hon är lite krasslig. Så jag får planera dagarna lite annorlunda nu för att hinna med allt innan jobbet och sådär. Det positiva med det är väl att både jag och Bella får dubbelt så mycket frisk luft i alla fall haha! När jag blir lite trött på att gå långsamt så brukar jag ta upp henne i famnen och bära henne en bit innan hon får gå själv igen. Ha en trevlig dag!

/ Nathalie