Välkommen tilll

nathalietegelstam.se

Home / Uncategorized / Min lilla framtidsplan

Min lilla framtidsplan

Ja! Allt snack jag har haft uppe om att köpa bil har fått mig att bestämma lite saker inför framtiden! Jag har redan nämnt att jag är sjukt ekonomisk och aldrig haft problem med pengar. Men nu är det dags att jag sätter igång med det på allvar. Jag har därför startat ett sparkonto som heter ”Min Framtid”. Tanken är att jag ska spara ihop 50 000 kronor till en start. Jag har nämligen satt en sådan gräns på kontot att man inte kan ta ut några pengar förrän man har nått den gränsen man valt. Har jag väl satt över pengar på kontot också och sen vill ha tag i dom, kan jag inte föra över mellan kontona. För att kunna göra det så måste man kontakta banken och verkligen godkänna att gränsen ska sänkas.

Det känns lite jobbigt med sån gräns men ändå så gäller det ju bara att inte föra över mer än vad man klarar av. Så det ska nog gå bra. Jag tänkte försöka börja med att föra över 500 kronor i månaden och sen lite extra när jag väl har pengar över. Jag vet det låter som en väldigt lång plan då man inte är klar förrän efter ca 8,5 år isåfall. Men som sagt så minst 500 kronor i månaden och sen kan man föra över lite då och då när det funkar. Jag funderar även på att spara ihop all min dricks i en burk här hemma och sen varje månad gå till banken och sätta in den summan på detta kontot för att se hur mycket det blir. Det lär ju bli en del så då kanske jag kan komma ner på i alla fall en 5 år.

Jag fick idén när jag läste på hemsidan alltomspara.se. Där står det verkligen jättemånga bra spartips och det var precis det jag behövde. Så nu har jag blivit mer sugen på att spara ihop pengar än att ta ett dumt banklån för att köpa en bil som jag ändå inte behöver just nu. Så många konton som jag är uppe i nu haha det är ganska sjukt! Dels har jag ett Ica bankkort där jag sköter alla mina matinköp, så när lönen kommer den 25e varje månad så för jag över mellan 1500-2000 kronor till det kontot och det är det som ska gå till månadens mat. Det är ett väldigt bra knep för att hålla koll på hur mycket mat man handlar faktiskt! Man försöker verkligen att hålla sig till den gränsen i alla fall.

Sen har jag mitt vanliga konto och ett sparkonto. Och nu då ytterligare ett framtidskonto. Då gäller det bara att kontrollera alla konton samtidigt för att få det att fungera. Då jag redan har ett sparkonto så satte jag bara gränsen på 50 000 kronor. Man hade ju gärna haft lite mer då 50 000 kronor inte räcker till varken en bil eller insatsen till en lägenhet. Utan det är lite mer för att låsa pengar under en period och låta dom växa till sig. Skulle något kaosartat hända så vet jag att jag kan ta från mitt vanliga sparkonto istället. I värsta fall så får jag föra över så att framtidskontot når över 50 000 kronor så jag kan ta därifrån istället haha! Japp det var det senaste om mig och mina planer!

/ Nathalie

Min drömbil

Kommer drömbilen att bli min i framtiden?