Välkommen tilll

nathalietegelstam.se

Home / drink / Mina bästa drinktips

Mina bästa drinktips

Sist berättade jag om att jag hade fräschat upp mina drinkkunskaper och jag tänkte därför passa på att tipsa er om mina bästa drinktips och vilka drinkar som jag föredrar. Jag har ju jobbat i bar i ett tag nu men det är faktiskt ganska svårt att memorera alla drinkar och självklart så är det även lite säsong på drinkar. Det är inte alla som vet det men många drinkar som innehåller till exempel färsk frukt funkar ju bara när det är säsong för just den frukten. I alla fall så jobbar vi så på min bar att vi köper in frukten när det är säsong för den för att få till den där perfekta smaken även på drinkarna. Oftast har vi ju allting hemma så att vi även kan göra de drinkarna som folk efterfrågar. Nu på senaste tiden har det dock inte kommit så mycket svåra drinkar som jag inte kan, vilket är skönt!

Mitt första tips är för er som gärna vill ha en drink med få ingredienser men som även kan göras lite lyxigare. Grunden i denna drinken är bara två ingredienser faktiskt och några av er har säkert listat ut vilken det är, Gin & Tonic. Nu är det säkert några av er som skakar på huvudet, som inte tycker om den drinken och tycker att den är lite besk, men jag har lösningen på era problem!

Denna drinken går faktiskt att anpassa väldigt mycket för att kunna göra så många som möjligt nöjda. Vi börja självklart med de två ingredienserna som vi behöver, en valfri Gin och en tonic. Gillar man att träna mycket och kanske undviker socker så finns det faktiskt en tonic zero från Schweppes som smakar exakt likadant som den vanliga. Sen om man gillar sötningsmedel eller inte är en annan diskussion, men alternativet finns. Sedan är det ganska vanligt att man vill ha antingen lime eller citron i drinken, jag rekommenderar citron till de som vill ha en mer besk/sur drink och lime till er som hellre vill lite sötma. Limen räknas också som en citrusfrukt men är i sötare laget.

Något som passar perfekt till limen är att köpa fläderkoncentrat eller om man har gjort egen flädersaft hemma. Att lägga till fläder gör att en stor del av det beska och sura försvinner. Sen är det ganska smart att pressa ner en halv lime i drinken med för att blanda smakerna mer och inte bara ha en skiva som dekoration. Det var alternativ ett!

Alternativ två är en variant av denna drinken, men att man byter ut det mesta! Så egentligen är det ingen GT men den är snarlik. Istället för Gin så köper man valfritt bubbel, så föredrar man söta drinkar så kan man ta ett lite sötare vin. Tonic byter man ut mot vanligt soda vatten utan smak helst. Sen är det samma princip med fläderkoncentratet och lime. Men man kan även byta ut limen mot mynta för att få en lite fräsch smak på det hela!

Det är två väldigt enkla drinkar som ändå kan kännas lite mer lyxiga och fancy. Jag tror till och med att drinken med prosecco heter Hugo! Så det är bara att googla recept om ni inte tyckte att mina lät bra haha! Ett sista tips har jag komma med och det är att mikra limen eller citronen i 5 sekunder om ni ska pressa den. Man får ut mycket mer av juicen och även den hårdaste frukten ger med sig!

Nej det var alla mina tips för denna gången! Ni får gärna skriva om det är något som ni vill att jag ska ta upp eller tipsa om! Kram på er

/ Nathalie

en karaff med drinken