Välkommen tilll

nathalietegelstam.se

Home / bar / Snart högsäsong igen!

Snart högsäsong igen!

somriga drinkarSom ni vet gillar jag ju att jobba på sommaren. Gästerna är semesterlediga, glada och avslappnade. Det finns mycket att göra och man får blanda många och underliga drinkar!

Redan nu märker man av att sommaren närmar sig. Fler gäster kommer och de beställer mer drinkar än under vintern då det mest är öl, sprit och vin som gäller. I alla fall här där jag jobbar. Antar att det är liknande på andra krogar?

Har övat och mixtrat med ett par alkoholfria drinkar som jag hoppas kommer beställas mycket i sommar. Alkoholfritt blir ju allt mer populärt i takt med att det kommer bra alkoholfria alternativ. Sen har det ju förstås också att göra med att vi blir allt mer hälsomedvetna.

Själv har jag fastnat för ett alkoholfritt vitt mousserande vin som jag nog kommer dricka en hel del av i sommar. Freixenet Legero heter den och finns att köpa på Systembolaget för 31 kr för en liten flaska. Vissa matbutiker säljer helflaskor har jag hört.

Det är ett spanskt vin och det bästa alkoholfria vin jag druckit hittills. Kanske ska försöka mig på att blanda någon vindrink med den som bas och se om det blir lyckat. Ska i alla fall prata med chefen och se om vi inte kan ta in det i vårt alkoholfria sortiment på prov.

Chefen är ju glad i att prova nya grejer. Berättade ju om det här med drinkar på tapp och att han ville testa det, så det blir nog inte svårt att få igenom det här med det alkoholfria vinet.

Färdiga drinkar på tapp finns faktiskt att köpa på Systembolaget för den som vill ta en drink hemma. De säljs som bag in box-vin. Vet att det finns en bag in box med mojito på tapp att köpa på systemet till exempel.

Vet att det var ett tag sen jag skrev sist. Tappade lite lusten för bloggandet men nu kände jag för att skriva lite om förväntningarna på sommarsäsongen 2017.

För er som undrar kan jag meddela att Bella fortfarande mår bra. I sommar ska hon få testa en hundglass som jag läst om i tidningen. Visst låter det udda, men jag tror hon kommer tycka det är jättegott.

Glassen kan man köpa från glassbilen. Hugo & Celine heter den och är svindyr. Ett trepack på totalt 360 gram kostar 110 kr! Finns i smakerna Oxlever, Lax och Älg. Inte de traditionella smakerna vi är vana vid precis! Men för en hund smakar det säkert supergott.

Själva glassbasen är gjord på naturell yoghurt och glassen tillverkas i Sverige. Vi får testa den, jag och bella. Eller jag tänker inte testa. Jag kör något mer traditionellt. En glassbåt eller två kanske 🙂

Nu gäller det bara att tajma in glassbilen också. Brukar ju alltid missa den..

Nej, nu måste jag ut med Bella. Hon står och gnyr här vid mina fötter och vill ut. Så det är bäst jag tar ut henne på en promenad!

Vi hörs!

// Natta